Lassen van inox, staal, aluminium en gietijzer

Laswerken:

TIG, MIG/MAG en elektrische lassen

Naast het maken van trapleuningen en balustrades op maat en het uitvoeren van metaalconstructies kan u bij ons ook terecht voor alle laswerken. Grote en kleine werken worden met zorg uitgevoerd in ons atelier. We lassen zowel staal, aluminium, inox als gietijzer, zowel voor particulieren als bedrijven voeren we alle laswerken uit.

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het lassen, afhankelijk van de omstandigheden en het laswerk passen wij de juiste techniek toe.

Elektrisch lassen of elektrode lassen

Deze methode is ideaal voor kleine projecten en is ook gekend onder ‘lassen met baguette’. Er wordt gewerkt met een beklede elektrode die op de juiste afstand dient gehouden te worden van het te lassen stuk. De elektrode smelt af en dient dus ook vaak vervangen te worden. Om die redenen wordt deze methode vooral handmatig uitgevoerd. We gebruiken deze methode enkel voor kleine laswerken.

MIG/ MAG-lassen

Bij deze manier van lassen wordt een gas gebruikt, MIG en MAG gebruiken verschillende gassen vandaar het naamsverschil. Bij MIG lassen wordt inert gas gebruikt, bij MAG lassen werken we met actief gas. Het werkt ook met een elektrode maar op gas in plaats van stroom zoals bij elektrisch lassen of TIG lassen. Het grote voordeel is de snelheid.

TIG-lassen

Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van niet-afsmeltende elektroden, een constante stroomsterkte en een inert gas. TIG-lassen wordt vooral gebruikt bij lassen van RVS of roestvast staal en aluminium. Er kan zowel handmatig als automatisch worden gewerkt. Een nadeel is dat het een langzaam proces is maar met als voordee dat er een hoge laskwaliteit is.